Monday 23 March 2015

Špargľa v lístkovom ceste


Ingredience:
- zväzok špargle
- lístkové cesto
- vajcia, múka
- soľ

Prísady pre dip:
- kyslá smotana alebo biely jogurt
- mladá cibuľka
- korenie


Postup:

Chyťte koniec a stred každej špargle a rozlomte ich. Odlomíte niekoľko centimetrov, ktoré sú drevnaté. Ak s tým budete mať problémy, môžete pár centimetrov odrezať. Ošúpte špargľu, nakrájajte na štvrtiny a  povarte ich v osolenej vode. Keď voda dosiahne bod varu, nechajte špargľu variť desať minúta, sceďte ju a nechajte vychladnúť.

Na pomúčenej doske rozvaľkajte lístkové cesto a nakrájajte na štvorčeky, do ktorých budete baliť pripravenú špargľu. Potrite balíček s vajíčkom a nechajte piecť v trúbe na dvadsať až tridsať minút pri 175 ° C.

Podávame so zeleninou a dipom, ktorý si pripravíme s korením, nakrájanou jarnou cibuľkou a kyslou smotanou alebo bielym jogurtom.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.